Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Το περιβάλλον

Το περιβάλλον μας προσφέρει πολλά αγαθά που ο άνθρωπος τα εκμεταλλεύεται με βάναυσο τρόπο π.χ. κάθε χρόνο στα δάση του Αμαζονίου κόβονται περίπου 3.000.000 δένδρα και αυτό επιφέρει μεγάλες καταστροφές.
Ο άνθρωπος όμως έχει καταφέρει να μην διαταράξει ένα περιβάλλον. Το φυσικό περιβάλλον.
Φυσικό περιβάλλον είναι ο χώρος (μια μικρή ή μεγάλη περιοχή της γης) που μαζί με τα ζώα και τα φυτά που ζουν εκεί αποτελούν ένα σύνολο , το οποίο ο άνθρωπος δεν έχει διαταράξει . Από ένα τέτοιο φυσικό περιβάλλον μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον άνθρωπο διάφορα αγαθά χωρίς αυτό να διαταραχθεί πολύ.
Η ρύπανση και η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι ένα από τα θέματα που μας απασχολούν όλους μας.
Η ρύπανση του περιβάλλοντος γίνεται με το να πετάμε ότι θεωρούμε άχρηστο στο χώρο που μας περιβάλλει. Τα αποτελέσματά της είναι αισθητά και μπορούν να επιφέρουν και μόλυνση.
Η μόλυνση του περιβάλλοντος γίνεται με ορισμένους μικροοργανισμούς που προκαλούν αρρώστιες και που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι , αλλά τα αποτελέσματα γίνονται αισθητά όλο και συχνότερα.
Η μεγάλη κατανάλωση εντομοκτόνων και παρασιτοκτόνων και τα απορρίμματα των βιομηχανιών έχουν συμβάλει στη ρύπανση και στη μόλυνση του περιβάλλοντος. 

                                                                            Ιωάννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου